marți, 18 februarie 2014

Cioara vrea sa cante ca un cuc, piticul vrea sa puna mana pe luna


Crraa, Crraa... Crape Ma-ta!
            Nu stiu daca v-ati dat seama despre legatura dintre cuvintele "Cioara" si "Pitic" din titlu ( e un proverb pentru necunoscatori ) , dar va zic eu... M-am saturat de tigani (scuze rromi). La coltul blocului, in bloc, in fata magazinului , in restaurante/crasme acusica in pat cu femeia ta. Astia se imultesc fara sa bagati de seama ( nu vreau sa credeti ca sunt rasist, sunt realist! ) si o sa ajungem sa fim o minoritate in tara in care ne-am nascut, am copilarit si ne-am chinuit sa castigam un ban pentru a pune pe masa o paine in timp ce "Ciorile" o sa preia controlul. Deja in unele orase aceasta rasa au pus mana pe conducerea orasului. Primarii nu fac nici o miscare fara sa afle ei ( si daca se poate si pentru ei ceva mic acolo , o casa mica  P+2 si o mansarda cu caldura pentru ala micu' de cerseste la colt de chiosc ). Nu vreau sa intelegeti gresit, nu vreau o lege ca in china sau eu stiu  un contoar la p**da tigancii (nu stiu cum sa folosesc la feminin "rrom").
          E greu sa vezi ca tu nu ai ce manca si unii care au pana si in nume cuvantul "aur" , se plimba cu masini care le-ai vazut doar in reviste sau la TV. Cum e posibil? Poate o sa fiu crititcat, injurat, ascultat . Incepeti prin nu a mai da bani cersetorilor , e un pas mare. Sfatuiti tovarasii, familia, rude de pe clanta sa nu mai faca acest gest de cacat. O sa va zic doar o intamplare povestita de un amic:
         "Gigel" ( nu il cheama asa ) a vazut un mos cu basca imbracat aiurea , paltaloni rupti murdari , un sacou vai de p*la lui care cersea in piata si s-a gandit sa il ajute. Nu a vrut sa ii dea bani, dar i-a facut un dar prea mare probabil. L-a luat cu el la un magazin i-o cumparat de imbracat ( un costum, haine normale , papuci 3 perechi ) si de mancare apoi l-a intrebat daca are o locuinta . Cersetorul imbracat bine , mancat a baut si o bere cu "Gigel" a zis ca ii multumeste din suflet ("Gigel" mi-o zi ca mai avea putin si plangea "nea caisa" ) , dar are unde sta.
         Dupa 2 zile tovarasu' meu "Gigel" a mers iarasi la piata ca orice om... plm... Acolo l-a gasit pe "nea caisa" cersind in aceleasi haine rupte, murdare... Poate cersetorul a vandut hainele care le-o primit. Cine stie ce o facut cu ele?! Dar trebuie sa stiti ca sunt multi cersetori din Romania care nu cersesc pe cont propriu , is pusi de alte persoane din "lumea interlopa" . Tiganii care au banuti prea putini (cand zic prea putini sunt ironic deoarece masa copioasa care o mananca ei sar putea sa hraneasca un sat din Aafrica ) si se plimba in PORSCHE , LAMBORGHINI , MASERATI sau eu mai stiu ce firma de asta straina... trimit rude mai indepartate sau altii de aceeasi rasa la cersit ( in tara sau in strainatate sa ii faca cunoscuti ) in timp ce ei ba canta, chefuiesc in casa lor cu jdezeci de camere , eventual roz si normal ca altfel nu se poate fara turnulete pe casa ca na asa se vede valoarea.
         Fara sa mai dati bani cersetorilor va faceti un bine voua ( stiu ca e bine sa ajuti dar exista un proverb care zice: "Cel bun crede ca toti sun buni." ). 
        


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu