miercuri, 15 ianuarie 2014

Zece Motive sa fii fericit

Probabil ai auzit de expresia “fericirea este cel mai bun medicament”, iar aceasta expresie este cat se poate de adevarata. Fericirea este cea mai frumoasa emotie pe care cineva o poate experimenta. Iata zece motive pentru care ar trebui sa fi fericit tot timpul, potrivit celor de la listdose.com: 

 10. Pentru optimism 


 Atunci cand esti fericit starea ta naturala o sa fie una de optimism. Fericirea este ca un lant, la fel ca si negativitatea, cu cat adaugi mai multe zale cu atat devine mai mare. Vei incepe sa vezi oportunitati pe care pana acum le treceai cu vederea, si vei imbracisa partea luminoasa a vietii, iar gandurile negative se elimina de la sine atunci cand ai facut aceasta alegere, de a fi fericit. Optimismul este una dintre atitudinile care conduc catre succes si poate fi dezvoltata daca incepi sa fi fericit si recunoscator. 

 9. Pentru o mai buna abilitate de rezolvare a problemelor 



 Atunci cand te afli in aceasta stare, poti observa mult mai rapid solutiile problemelor pe care, pana acum, le treceai cu vederea. Vei primi provocarile in viata ta si le vei face fata cu o foarte mare usurinta. Abilitatea de a rezolva problemele se dobandeste doar in situatia in care ai o atitudine pozitiva. Este mult mai usor sa rezolvi problemele cand te gandesti la o solutine in loc sa te ingrijorezi. 

 8. Pentru o productivitate mai sporita 


 Atunci cand esti fericit devi mult mai eficient si mai productiv in ceea ce faci. Fericirea iti ofera capacitea mentala si energia necesara pentru a duce lucrurile la bun sfarsit. Daca doresti sa iti maresti productivitatea in ceea ce faci, fericirea este necesara. 

 7. Frumusete 


 Cei mai frumosi oameni sunt oamenii fericiti. Frumusetea este reflectata in ochii lor, ochii fiind cu adevarat oglinda sufeltului. Cu toate ca frumusetea este subiectiva, fericirea face ca orice persoana sa fie mult mai frumoasa atunci cand este fericita. Cu cat esti mai fericit cu atat vei arata mai bine. 

 6. Pentru longevitate 


 Secretul longevitatii nu mai este un secret. La longevitatea dumneavoastra contribuie cativa factori precum: genetica, un stil de viata sanatos si lipsit de stres si lipsa obiceiurilor nesanatoase precum fumatul si doza de fericire. Nu prea ai ce sa faci in legatura cu genetica ta, dar poti cu siguranta sa controlezi ceilalti factori cum ar fi sa-ti oferi permisiunea sa fi fericit. 

5. Pentru relatii mai bune 


 Nimanui nu-i place sa fie in preajma unei persoane negativiste. Fericirea este contagioasa si te va ajuta sa atragi astfel de relatii in viata ta. Nu poti sa te prefaci ca razi, trebuie sa o simti. Ideea de baza este aceasta, daca esti fericit viata ta sociala o sa fie una pe masura fericirii tale interioare. 

4. Pentru sentimentul de implinire 


 Daca doresti sa te simti implinit poti sa o faci indiferent de situatia financiara, problemele de la serviciu sau toate standardele superficiale ale societatii. Fericirea vine din interior, nu incerca sa o cauti in exterior pentru ca ea nu se afla acolo. 

 3. Pentru pasiune 


 Daca esti suparat si depresiv in majoritatea timpului tau nu vei putea sa te concentrezi pe interesele si pasiunile vietii tale pentru ale dezvolta. Pentru a fi capabil sa-ti dezvolti pasiunea interioara trebuie sa ai un spirit tanar, iar acest lucru nu vine decat odata cu fericirea si cu satisfactia interioara. 

 2. Pentru sanatate 


 Sanatatea si fericirea merg mana in mana. Daca nu esti fericit nu poti fi sanatos. Fericirea este unul dintre principalele ingrediente ale sanatatii, dar acest aspect este trecut cu vederea de catre majoritatea oamenilor. Sanatatea nu este reprezentata doar de lipsa afectiunilor. Sanatatea implica starea psihica, fizica si emotionala a unei persoane. 

1. Pentru fericirea celor din jurul tau 


 Cel mai bine aici este sa-l citim pe Charlie Chaplin care spunea “Viata rade de tine atunci cand esti nefericit. Viata rade de tine atunci cand esti fericit. Dar, viata te saluta atunci cand i-i faci fericiti pe altii”. Singura modalitate de a-i face pe altii fericiti este sa fi tu fericit in primul rand. Astfel vei putea imprastia fericire in jurul tau. Sa oferi altora fericire este un gest extrem de nobil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu